U gebruikt een verouderde browser. Ondervindt u problemen bij het openen van deze pagina, vragen wij uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken.

Neurodiversiteit

Anders dan je denkt

Streven naar een inclusieve werkvloer wint meer en meer aan belang. Ook neurodiversiteit speelt hierin een rol. Personen die 'anders denken' kunnen een grote meerwaarde bieden op elke werkvloer.

Maar hoe ga je als leidinggevende of HR-medewerker om met deze diversiteit op de werkvloer?  Wat betekent neurodiversiteit en hoe laat ‘anders denken’ zich merken op de werkvloer? 

Wat is neurodiversiteit?

Neurodiversiteit is een paraplubegrip. Het verwijst naar de intrinsieke variatie in de werking van onze breinen. Iedereen heeft een andere manier van de wereld waar te nemen en te verwerken, dat verschil is eigen aan de mens. Het zijn geen ‘afwijkingen’ of ‘stoornissen’, maar andere manieren van denken; niet beter, niet slechter, gewoon anders.  

 

Gratis e-learning 

In de e-learning kom je meer te weten over neurodiversiteit. Wat betekent het en hoe laat ‘anders denken’ zich merken op de werkvloer? Leer hoe als leidinggevende of HR-medewerker omgaat met deze diversiteit op de werkvloer.  Ontdek wat een neurodivers team kan betekenen voor je bedrijf of je organisatie. 

Doorloop op je eigen tempo de verschillende bouwstenen waarin info en do’s & don’ts elkaar afwisselen. 

Om de e-learning te kunnen volgen heb je van ons een login nodig. Vul op het inschrijvingsformulier je gegevens in en dan komt de login jouw kan uit.

 

 

Reacties van deelnemers

"Ik heb de e-learning helemaal doorgenomen en ben echt onder de indruk! Niet enkel relevant en interessant maar ook handig ontwikkeld." 

Sedrine, personal coach (Allphi)

 

"Visueel zeer aantrekkelijk. Duidelijke info en niet te lang of te kort. Leuk dat er mensen aan bod kwamen die zelf hun verhaal deden, dit maakt het ook oprecht."

Anne Jozefczak (KU Leuven)

 


Dit is een realisatie van emino, AP Hogeschool en KULeuven en werd gefinancieerd door ESF via het project “Werkbaar werkt!” waarin een opleidingsaanbod is uitgewerkt voor leidinggevende en HR-medewerkers om hen te versterken in het ondersteunen van neurodivergente werknemers.