U gebruikt een verouderde browser. Ondervindt u problemen bij het openen van deze pagina, vragen wij uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken.

Telewerken

Telewerken is ondertussen goed ingeburgerd maar brengt vaak nog heel wat uitdagingen mee. Het vraagt een goede planning, aandacht voor je welzijn, prioriteiten kunnen stellen...

In deze gratis e-module leer je wat jij kan doen. Kies hieronder met welke van de 5 modules jij wil starten. Je hoeft ze niet in volgorde te volgen. 

Voor de leermodules word je doorverwezen naar een andere website van emino, daar kan je als je wil alle modules afwerken.

Klik hier als je terug wilt gaan naar de emino website.

 

 

Telewerken en welzijn

Bij het telewerken verliezen we soms ons eigen welzijn uit het oog. Er zijn heel wat redenen om extra aandacht te schenken aan je lichaam. Om productief te blijven, om geconcentreerd te blijven, om gemotiveerd te blijven,…

Het is dan belangrijk om zowel aandacht te schenken aan je fysieke welzijn als mentale welzijn.

Start de leermodule

 

Online etiquette

Of je nou op kantoor werkt of thuis: meetings blijven een gegeven. In
dat laatste geval krijg je echter te maken met digitale randvoorwaarden.
Daar wil je rekening mee houden, zeker wanneer je een online meeting
zowel efficiënt als professioneel wilt laten verlopen.

Om jou daarbij te helpen, hebben we de beste tips op een rij gezet.

Start de leermodule

 

Ergonomisch werken

Niet iedereen heeft ervaring met telewerken of beschikt over goed bureelmateriaal om ergnomisch te werken. Toch hoeft ergonomie niet altijd moeilijk te zijn.

We geven je een aantal eenvoudige tips om ook thuis gezond te kunnen werken.

Start de leermodule

 

Prioriteiten stellen

Je start je werkdag en meteen slingeren de vragen van collega’s, e-mails en vergaderingen je al om de oren. Je bent nu al het overzicht kwijt en de dag is nog maar net begonnen. 

Je bent niet de enige met dit probleem. Door prioriteiten te stellen kan je dit voorkomen en kan je ervoor zorgen dat je met voldoening je werkdag kan afsluiten.

Start de leermodule

 

Plannen

Om goed te kunnen plannen heb je een agenda nodig, een plek waar in je alles bewaart dat tijdsgebonden is. Afspraken bijvoorbeeld, reistijden of klussen waar je langer dan een half uur mee bezig bent. Daarnaast heb je een takenmanager, of een ‘to do’-lijst nodig waarop je al je taken bewaart, maar ook zaken die je bijvoorbeeld nog met iemand wil bespreken.

Hoe je daarmee aan de slag gaat, tonen we in de leermodule.

Start de leermodule

Keer terug naar de emino website

 

Deze leermodule werd gemaakt in het project 'Telewerken met een kwetsbaarheid' en is medegefinancierd door ESF.